Línia d’ajuts, dotada amb 40 milions d’euros per a activitats de restauració afectades econòmicament per la COVID-19

A data 29/03/22 va publicar al Diari Oficial de la Generalitat la resolució per la qual es dona publicitat a les bases reguladores per a la concessió d’ajuts extraordinaris en l’àmbit de les activitats de restauració afectades econòmicament per la COVID-19.

Amb aquesta nova línia d’ajuts, es vol contribuir a la competitivitat de les empreses i al manteniment dels negocis davant la disminució de la facturació ocasionada per les darreres restriccions decretades per pal·liar els efectes de la pandèmia.

Persones beneficiàries:

Els professionals autònoms, i empreses que presten activitats de restauració, com bars, restaurants i cafeteries, inclosos els establiments situats dins de centres comercials o mercats municipals, donades d’alta en el cens de l’impost d’activitats econòmiques.

Als efectes d’aquestes bases s’entenen com empreses que presten activitats de restauració, els bars, restaurants i cafeteries, inclosos aquells que presten la seva activitat dins d’un establiment col·lectiu com poden ser centres comercials o mercats municipals.

Queden excloses com a beneficiàries d’aquests ajuts les empreses que es troben participades en més d’un 50% per capital públic i les fundacions.

Quantitat de l’ajut:

L’ajut atorgat té el caràcter d’import màxim i consistirà en una aportació única per persona beneficiària.

Els ajuts seran d’entre 1.000 a 15.000 euros, en funció del nombre de treballadors:

  • 1.000 euros per a autònoms i microempreses (fins a 9 treballadors)
  • 5.000 euros per a petites empreses (de 10 a 49 treballadors)
  • 15.000 euros per a empreses de 50 treballadors o més.

 

Podeu trobar tota la informació clicant en el següent enllaç: http://ccam.gencat.cat/ca/serveis/subvencions/subvencions_2022/restauracio/

Font: Generalitat de Catalunya

 

Com sempre, a Gabinet Anoia Grup estem a la vostra disposició per resoltre qualsevol dubte.

Traducir
× En que et podem ajudar?