Ara que entrem a la recta final de l’any 2023, és moment de conèixer quines accions podeu fer els autònoms i les petites empreses de cara a poder desgravar i reduir l’impost de l’IRPF quan es presenti la Renda d’aquest exercici durant el segon trimestre de 2024.

Abans del 31 de desembre, doncs, us detallem algunes de les accions que podeu fer per poder deduir a la vostra declaració de la renda:

– Plans de pensions de treball simplificats per autònoms. Sabem que els plans de pensions personals tenen un límit de 1.500 euros d’aportació deduïbles a l’any. En el cas dels plans de pensions de treball simplificats per autònoms, el límit deduïble és de fins a 4.750 euros anuals.

– Assegurances per a treballadors. Si el treballador té una assegurança de malaltia o de vida particular i el titular del negoci o l’autònom li abona com a part del salari, això suposa una despesa per l’empresa perquè es part del salari i aquesta part del salari no la té que declarar el treballador perquè està exempta de IRPF.

– Assegurances per al propi autònom. Contractar una assegurança de responsabilitat civil o de salut per part del treballador per compte propi també pot suposar una deducció en la declaració de la renda ja que constitueix una despesa deduïble.

– Obres de millora per l’eficiència energètica. Les deduccions per l’eficiència energètica de la llar són molt interessants ja que suposen un descompte directe. Les deduccions són d’un 20% de les quantitats destinades a obres realitzades per la reducció de la demanda de la calefacció i refrigeració i del 40% de les quantitats per les obres realitzades per la millora en el consum d’energia primària no renovable. En ambdós obres de millora s’han de mirar bé els requisits necessaris pel que fa a la documentació tècnica necessària.

– Compra de maquinària i equipament. També es pot invertir en comprar equipament o maquinaria, ja que l’amortització d’aquestes adquisicions és una despesa deduïble de cara al rendiment net de l’activitat econòmica.

– Donacions a fundacions i ONG’s. Aquesta opció també es pot tenir en compte. Si l’organització beneficiaria del donatiu no està regulada a la llei 49/2002, pots deduir-te un 10% de les quantitats donades i si està regulada en la citada llei, la deducció és del 80% dels primers 150 euros i del 35% de la resta.

– Amortització addicional en el cas de préstec hipotecari. Si vas comprar el teu habitatge habitual abans del 2013 i et practiques la deducció per adquisició d’habitatge habitual a la renda, si les quantitats destinades durant l’any no superen el límit dels 9.040 euros, pots realitzar una amortització extra sense sobrepassar aquest límit.

– Deducció per inversió en empreses de nova o recent creació. Si vols invertit diners estalviats aportant capital en una empresa de nova creació o que tingui menys de 3 anys des de la seva constitució, en cas de complir tots els requisits que preveu la llei, pots deduir-te en la teva declaració de la renda, el 30% de les quantitats invertides fins a un límit màxim de 60.000 euros anuals d’inversió. De forma addicional, si passats 3 anys vens aquestes participacions en aquestes societats i obtens un benefici, aquest guany patrimonial estarà exempt de tributar si la reinverteixes de nou a una altra societat en les mateixes condicions.

Aquestes són algunes de les accions que es poden prendre per intentar aconseguir un estalvi fiscal. Malgrat aquestes accions, cada persona té unes condicions i una situació en concret, és per aquest motiu que des de Gabinet Anoia Grup ens posem a la vostra disposició per fer-vos una simulació i un estudi personalitzat de les accions que més un convenen per la vostra situació fiscal.

 

 

Traducir
× En que et podem ajudar?