Estem a mitjans d’any del  2019 i si ets autònom hauràs d’estar pendent del tancament de l’exercici fiscal. Pren nota dels nostres consells de Gabinet Anoia, perquè en aquest article et resumim el que per a nosaltres s’hauria de fer per tancar l’exercici fiscal 2019.

 

Com realitzar el tancament de l’exercici fiscal de cara a Hisenda

Per què cal avançar-se? Per estar preparats! El problema amb desembre és que has d’estar pendent de tres qüestions importants:

Començar a pensar en tot el referent al quart trimestre 2019. Deixar-ho tot a punt per presentar les declaracions informatives anuals de gener. I això que al final el model 347 podrem presentar-lo al febrer de 2020. Què menys!.

Tancament de l’exercici fiscal de cara a presentar la Declaració Anual de la Renda 2019

No t’oblidis de revisar les pagaments abans del tancament de l’exercici fiscal 2019:
Tot això requereix de treball i estar molt pendent d’un element important del teu negoci: la facturació.

Per això per tancar l’any fiscal correctament no oblidis de:

Revisa totes les despeses importants de l’últim mes, però sobretot de l’últim any, per així pagar el que et quedi pendent.

Pensa que és comú que quedi alguna operació pendent de rebre factura. Potser el tens present durant un temps i després se t’oblida. Si el sols pagar per banc pots fer el seguiment fàcil.

Totes les teves despeses deduïbles han d’estar efectivament pagades perquè tinguis dret a deduir l’import. Per això és tan important que revisis el teu compte bancari per recordar si ho has pagat (molt més còmode si tens un compte exclusivament per al negoci) i,  que revisis l’estat de les factures.

Revisa si tens registrades totes aquestes despeses a la teva comptabilitat, amb la categoria de despesa corresponent, i l’estat de la factura és pagat.

Has de registrar totes aquestes despeses abans del 31 de desembre, dia de tancament de l’exercici fiscal. Totes les despeses i cobraments seran comptabilitzats als teus Llibres de Registre de cara a presentar el quart trimestre i, molt important, la Declaració Anual de la Renda 2019.

No t’oblidis de registrar abans del 31 de desembre les factures de:
Quota d’autònoms: sembla una cosa molt bàsic però moltes persones s’obliden de registrar el pagament mensual a la Seguretat Social i pensa que és una despesa deduïble.

Donacions: si has fet donacions al llarg de 2019, recorda ficar aquesta despesa a la teva comptabilitat perquè dedueix, i bastant. 80% fins a 150 euros anuals i el 35% si la quantitat és superior.

Si tens assegurança de salut és una despesa deduïble, en el cas que siguis el prenedor, o titular del contracte. El mateix passa amb les assegurances dels béns afectes a l’activitat. No t’oblidis d’això. Si tens dubtes sobre el percentatge, parla amb nosaltres. estem per ajudar-te!

A més, si vas cobrar la prestació de maternitat o paternitat entre 2014 i 2019, recorda que ja pots fer la sol·licitud de devolució de l’IRPF.

Revisa el teu percentatge de retenció a partir de gener:
Si ets autònom professional i has estat aplicant en les factures el tipus de retenció d’IRPF reduït del 7%, assegurat que a partir de gener pots seguir aplicant aquesta reducció.

Recorda la data d’alta a Hisenda i pensa que aquest dret a la retenció d’IRPF reduïda dura durant l’exercici fiscal que et vas donar d’alta i els dos següents. Si tens dubtes preguntan’s-ho. T’atendrem molt gustosament!

Això és important perquè aplicar una retenció incorrecta en les teves factures pot donar lloc a sancions. Si ja no pots aplicar retenció del 7%, mira quant et correspon a partir d’ara en el llistat de retencions d’IRPF 2019.

 

Al proper post, parlarem del mateix tema, però des del punt de vista de la Seguretat Social (SS).

 

Fins la propera, a reveure!

 

 

Traducir
× En que et podem ajudar?