Si estàs mirant de contractar un advocat, no trobaràs cap escassetat de talent legal. La província de Barcelona és una de les més ben dotades de l’estat espanyol.

Amb tot i amb un número tan elevat, trobar un bon advocat per les vostres necessitats legals no és cap tasca fàcil.

La manera millor de trobar un advocat és del boca-orella i recomanats. Les variacions vindran pel nivell d’habilitat i perícia de cada advocat així que recomanacions d’amics i familiars és una manera bona de localitzar qualitat i talent legal.

La naturalesa del vostre problema legal determinarà el tipus d’advocat que necessites contractar. La majoria d’advocats concentren la seva pràctica dins uns quants aspectes legals o especialitats com llei familiar, llei criminal, llei d’ocupació, llei de lesió personal, bancarrota o litigis civils. Per això, és important d’escollir un advocat amb perícies i experiència en l’àrea de pràctica per la naturalesa dels teus problemes i que s’adeqüi als seus serveis. Ara us enumero uns quants dels recursos millors disponibles per tal d’ajudar al fet que trobis un advocat que encaixi en les vostres necessitats.

El boca-orella i recomanats
El boca-orella i recomanacions d’amics, parents o veïns, és la manera millor de trobar un advocat. Aquesta “acció social” té gens d’interès, financer o altrament a l’hora de recomanar un advocat. A més basant-se en la seva experiència pot comunicar qualssevol problemàtica o encert amb el qual es van trobar a la seva transacció amb aquest professional en particular.

Si està temptant a contractar un amic o parent pel vostre cas, això no pot ser la vostra millor estratègia. Si l’amic o el parent està especialitzat en una àrea de la llei fora de les vostres necessitats, ell o ella no poden ser competents i hauria (moralment) d’adreçar el vostre assumpte legal a un altre col·lega.

 

 

 

 

 

 

 

 

Altres advocats

Els advocats sovint poden recomanar altres advocats en la comunitat legal que pot assistir-te en les vostres necessitats específiques. Els cercles legals són petits i la majoria d’advocats sabran molts altres advocats que s’especialitzen en l’àrea de pràctica de la qual busques consell. Els advocats són també conscient de les reputacions d’altres advocats en un camp de pràctica particular.

També us podeu adreçar al col·legi d’advocats de la vostra província. Pots buscar per àrea de pràctica o ubicació geogràfica. I en el cas de Barcelona aquesta és l’adreça de l’icab.cat

Serveis d’ajut legal
Si necessites un advocat però no us ho podeu permetre, pots contactar la vostra oficina d’ajut legal local o provincial: una organització que us proporcionarà un, lliure o pro bo d’assistència legal a baix-cost i dins d’àrees no criminals.

Telefònicament: 93 422 15 45, de 9 a 14 hores
Presencialment: Consultar tots els Serveis d’Orientació Jurídica oberts a aquest enllaç .
On-line: accedir a SOJ ON-LINE

Si busques assistència legal, trobar un advocat qualificat és només el primer pas.

L’últim pas serà escollir l’advocat que millor representi les vostres necessitats legals.
T’ha calgut a tu mai un advocat?, com l’has trobat? Ens ho expliques?

 

 

 

Traducir
× En que et podem ajudar?