Amb aquesta guia pretenem orientar sobre com s’ha de comportar en la relació amb el seu advocat perquè aquesta sigui més productiva i eficient. Des de Gabinet Anoia sabem i defensem que la majoria dels advocats volem ajudar correctament els nostres clients, però NO podrem ajudar si el client no vol ser ajudat. 

 

Com i quan buscar a un advocat?

Abans de realitzar qualsevol actuació jurídica o negoci important (per exemple: abans de signar un contracte).

Com trobar l’advocat adequat?

Pregunti a les seves amistats, segur que alguna d’elles ha necessitat en alguna ocasió d’algun advocat.
Busqueu a les guies impreses de la seva ciutat de companyies telefòniques o anàlogues.
Busqui referències d’advocats a Internet. Visiteu webs d’advocats. En elles trobareu la informació professional que necessita: currículum, publicacions, experiència, especialitats, etc.
Més que un advocat busqui una persona: valori qualitats com el sentit comú, la discreció, professionalitat, serietat, etc.

Recomanacions a l’hora d’anar a la consulta.

Concerti amb l’advocat de forma clara el temps i preu de la consulta.
Reuneixi i organitzi tots els documents que tingui i cregui que puguin estar relacionats amb el tema que vulgui tractar. Porteu-ho el dia de la consulta perquè l’advocat pugui estudiar-los.
Resulta efectiu confeccionar un breu escrit, a manera de resum cronològic, sobre el seu cas perquè ajudi a situar a l’advocat. Pot incorporar al mateix noms, adreces i telèfons relacionats.
Sigui puntual. L’advocat és un professional i com a tal té una agenda planificada. Si arriba deu minuts tard probablement tingui deu minuts menys per parlar del seu cas.

Durant les entrevistes.

Abans de res, sigui sincer i honest amb el seu advocat. Enganyar-lo és enganyar-se a si mateix.
Exposi la seva consulta de forma clara, concisa i concreta. Especifiqueu el tema de la seva consulta des del principi. Recordeu que aquestes consultes solen estar limitades en temps.
No ometi dades perquè cregui que no tenen rellevància o perquè cregui que poden ser perjudicials per al seu cas. Moltes causes no arriben a bon port per aquest motiu.
No ometi dades per por que es facin públics. Recordeu que la relació advocat-client s’empara en un codi ètic professional que preserva el secret professional.
Deixeu que el seu advocat exerceixi la seva professió. Ell és el que millor sap interpretar la llei i aplicar-la al seu cas. Deixeu-vos assessorar. No es deixi influenciar pel que li hagin explicat els seus amics en casos similars o el que hagi vist en pel·lícules.
No vagi amb dubtes de l’entrevista. Pregunti i insisteixi sobre el que no tingui clar: procediments, estratègies a seguir, estimació del temps i costos del procés, possibles conseqüències futures, etc.
Si comença un procés, sol·liciti un full d’encàrrec o pressupost.

Si després d’aquests consells per escollir un bon advocat, a més, ens tria a nosaltres (Gabinet Anoia, Igualada) doncs millor que millor. Sereu atesos i entesos com cal.

Gràcies.

Traducir
× En que et podem ajudar?