Si realitzem moviments a partir d’una quantitat de diners i no avisem a l’Agència Tributària, ens enfrontem a multes de fins al 50% de l’import transferit. Per tant, hem d’estar alerta alhora de fer aquests tipus de moviments.

Un dels dubtes més grans sobre Hisenda i la declaració d’ingressos és com tributen les transferències bancàries i a partir de quina quantitat l’Administració  comença a investigar-les.

En els últims anys, aquest tipus d’operacions bancàries s’han multiplicat gràcies al desenvolupament de la banca electrònica i, recentment, la incorporació de Bizum al paquet de serveis. Gràcies a aquestes eines, podem intercanviar grans sumes de diners en qüestió de dies o segons.

A través de Bizum es poden transferir des de 0,50 euros fins a un màxim de 1.000 euros en tan sols una operació. En un dia, pots enviar fins a 2.000 euros en diverses operacions. I el límit mensual està establert en un màxim de 5.000 euros mensuals. Pel que fa al nombre d’operacions, es poden rebre o sol·licitar 60 operacions al mes.

Quin és el límit de diners transferits per declarar davant Hisenda

Segons la Llei General Tributària, els bancs estan “obligats a proporcionar a l’Administració tributària tota mena de dades, informes, antecedents i justificants amb transcendència tributària relacionats amb el compliment de les pròpies obligacions tributàries o deduïts de les seves relacions econòmiques, professionals o financeres amb altres persones”. Per això, tots els usuaris poden ser objecte d’estudi per Hisenda si aquesta considera que hi ha moviments sospitosos als comptes o per simple comprovació rutinària.

La quantitat de diners a partir de la qual cal declarar davant d’Hisenda és de 10.000€: a partir d’aquesta quantitat, els ciutadans estem obligats a incloure’ls a la nostra declaració de la renda.

Aquesta normativa només s’aplica a usuaris particulars, ja que aquells autònoms o persones amb un negoci que tinguin Bizum com una de les formes possibles de pagament, hauran de declarar tots els enviaments de diners que rebin com els ingressos habituals.

És important complir aquesta normativa, ja que, com que és un sistema digital, Hisenda pot controlar fàcilment tots els moviments, així com el seu origen i destinació. És important recordar que l’organisme vigila tots els moviments i pot sol·licitar al banc que li subministri les dades independentment de la quantitat enviada.

Sancions per no declarar les transferències a l’Agència Tributària

Els contribuents han d’informar de les transferències superiors als 10.000€ a través del model S1 (“Declaración de movimiento de medios de pago”) i els que no ho facin s’enfronten a sancions d’entre 600€ i fins al 50% de la quantitat enviada.

A més, si no es justifica l’origen dels diners es poden imposar multes lleus de fins a 60.000€; o molt greus  de més de 150.000 €.

Així doncs, abans de realitzar certs moviments amb mitjans digitals, hem d’estar segurs de si tindran repercussió o no davant l’Agència Tributària i si són quantitats importants, tenir en comptes les obligacions d’informació que tenim.

 

Com sempre, a Gabinet Anoia Grup estem a la vostra disposició per qualsevol gestió o dubte que pugueu necessitar i per oferir, en tot moment, el millor assessorament per part dels nostres professionals.

 

Traducir
× En que et podem ajudar?