La limitació dels preus del lloguer a Catalunya ha d’entrar en vigor durant aquest mes de febrer, als 140 municipis que la Generalitat ha declarat com a zones tensionades pel que fa a l’accés a l’habitatge. Entre aquests 140 municipis, hi trobem Igualada, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí.

En els municipis inclosos en la llista, el lloguer dels nous contractes no podrà superar el preu del darrer contracte vigent els últims cinc anys, un cop aplicat l’IPC.

A més a més, en el cas dels pisos que entrin de nou al mercat de lloguer i quan es tracti d’un gran tenidor –és a dir, persones físiques o jurídiques amb almenys cinc immobles en propietat–, el lloguer no podrà ser superior al preu que marqui l’índex de referència per a un carrer determinat. 

El nou índex serà una barreja entre l’índex català, que es basa en les fiances del lloguer que es dipositen a l’Incasòl, i aquell en què estava treballant el ministeri, basat en la declaració de la renda, però ponderat, i depenent de les característiques de les zones geogràfiques.

Els 140 municipis amb el mercat d’habitatge tensionat es concentren sobretot a l’àrea metropolitana de Barcelona i al litoral del país.

Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida formen part de la llista de poblacions on hi ha un especial risc d’oferta insuficient d’habitatge assequible.

Segons la llei d’habitatge, la vigència de la declaració de zones tensionades serà de tres anys i es podrà prorrogar per anualitats.

La regulació afectarà els contractes, ja siguin nous o prorrogats, que se signin a partir de l’entrada en vigor. No tindrà efectes retroactius.

L’obra nova en queda al marge i es permetrà apujar el preu més enllà si s’han fet reformes importants al pis.

 

Si teniu dubtes sobre l’índex de referència que correspon al vostre habitatge, ja siguis arrendador o arrendatari, a Gabinet Anoia Grup estem a la vostra disposició per ajudar-vos a resoldre qualsevol dubte, i per oferir, en tot moment, el millor assessorament per part dels nostres professionals.

Si vols contactar amb nosaltres, clica aquí: https://www.gabinetanoia.es/contacte/

 

 

Traducir
× En que et podem ajudar?