Com declarar les teves criptomonedes? Això és tot el que has de saber:

Per primera vegada a la història tenim al nostre abast una casella específica a la declaració de l’IRPF per declarar les criptomonedes. Es tracta de la, ja famosa, casella 46 que es troba dins de l’apartat “Altres guanys i pèrdues que deriven de la transmissió d’elements patrimonials” i és l’encarregada de recollir els guanys i les pèrdues en criptodivises. Aquí és important assenyalar que aquests guanys es poden produir per diferents vies:
compravenda, stacking, activitats de minat, préstecs a plataformes cript, etc. En qualsevol dels casos, el declarant està obligat a declarar els guanys. No hi ha un mínim, per la qual cosa la casella 46 s’haurà d’emplenar sempre que hi hagi guany. Les pèrdues no són obligatòries però sí recomanables, ja que així les podràs compensar en el futu amb altres possibles guanys.

Quant a la informació de què disposa Hisenda, la llei és clara i obliga els exchanges de criptomonedes i les empreses que gestionin i operin amb criptomonedes a notificar els saldos, les operacions i la identitat de les persones que operin amb elles, encara que aquesta obligació només s’aplica a les empreses que actuïn en territori espanyol.

Les criptomonedes tributen com a rendiments de capital, igual que la immensa majoria d’actius financers. Se situen, per tant, en els rangs següents:

De 0 a 6.000 €: 19%.

De 6.001 a 44.000 euros: 21%.

De 44.001 a 200.000 euros: 23%.

Més de 200.000 euros: 26%.

L’excepció serien els guanys derivats d’activitats econòmiques atribuïbles, entre d’altres, a les activitats de minat de criptomonedes. Per declarar correctament el guany derivat de les criptomonedes has de calcular el rendiment obtingut. Cal saber si existeixen o no els esmentats guanys patrimonials. Hauràs d’usar el conegut com a sistema FIFO (First In First Out). La primera venda s’associa a la primera compra i així successivament, calculant la diferència entre els valors de compra i venda amb les despeses associades a cada cas.

Aquest any més que mai, et recomanem que deixis la teva declaració de renda a les millors mans per evitar-te el maldecap que sempre suposa.

L’equip de professionals experts de Gabinet Anoia Grup us ajudarà amb la Declaració de Renda 2021 de forma fàcil i ràpida.

Traducir
× En que et podem ajudar?